Onze merken:

Natuurlijke perfectie

Ventilatie

Wol: ventilerend, zelfreinigend en brandvertragendVan alle natuurlijke vezels heeft wol het grootste absorptievermogen. Dat maakt wol tot zo’n uitstekende antitranspirant. Wol neemt alle vocht gemakkelijk op en ademt het als het ware ook weer uit. Dit zorgt ervoor dat u lekker droog en comfortabel slaapt.

Zelfreinigend

Doordat wol lanoline bevat – het natuurlijke wolvet – is wol zelfreinigend, bacteriewerend en vuilafstotend. Zuiver Scheerwol in uw bed of matras is bovendien geen aantrekkelijke omgeving voor de huismijt. Immers: wol ventileert optimaal en reguleert de temperatuur en hoeveelheid vocht. Als u ervoor zorgt dat het (dek)bed regelmatig wordt gelucht, dan krijgt de huismijt geen kans.

Brandvertragend

Wol kan bij brand worden aangemerkt als een relatief veilig materiaal. Het verbrandingspunt ligt rond de 600º Celcius. Wol vormt geen (meestal brandende) druppels die voor uitbreiding van de brand kunnen zorgen. De brandvertragende eigenschappen van wol hebben veel te maken met het hoge stikstofgehalte, een hoog vochtgehalte en de ontbrandingstemperatuur. Voor een volledige verbranding van wol is een zuurstofgehalte nodig van 25%. Onze omgevingslucht bevat echter maar 21% zuurstof.

Schapenwol heeft een zeer lange levensduur

Lange levensduur

Wol heeft een zeer lange levensduur (80 jaar), met behoud van haar eigenschappen. Wol is 100% recyclebaar.

Milieuvriendelijk

Wol is een vernieuwbare grondstof: op een natuurlijke manier krijgt het schaap immers zijn nieuwe vacht. Het eindproduct wordt vervaardigd met eenvoudigeproductieprocessen, die nauwelijks invloed hebben op het milieu.